Barestraat
Groningen

Hero

Het project aan de Barestraat betreft een bouwproject waarbij een bestaande garage wordt gesloopt en er een nieuw wooncomplex wordt gerealiseerd met vier appartementen. Het project bevindt zich in een oude industriewijk dat momenteel wordt getransformeerd naar een nieuw woongebied. Dit project vormt een belangrijk aandachtspunt in de vernieuwing van de wijk en is één van de eerste nieuwe woongebouwen in de straat.

Het nieuwe pand bestaat uit vier bouwlagen die volledig in hout worden opgetrokken, met uitzondering van de gevel die met metselwerk wordt afgewerkt om het gebouw goed in de omgeving te integreren. De grote gevelopeningen en ruime beuk refereren naar het industriële karakter van de wijk. Het metselwerk is voorzien van subtiele detaillering middels diverse metselpatronen. De kozijnen zijn uitgevoerd in hout om het geheel een zachtere uitstraling te geven.

Een opmerkelijke eigenschap van dit project is de scheiding tussen de drager en de inbouw. Door middel van demontabele inbouwsystemen en een georganiseerde zonering voor installaties en leidingwerk is het programma flexibel en kunnen de woningen eenvoudig worden aangepast aan de wensen van de bewoners. Het pand kan worden herschikt en de woningen kunnen eenvoudig worden gewijzigd, samengevoegd of gesplitst.

Het huidige programma omvat vier ruime stadsappartementen die van alle luxe zijn voorzien. Door het modulaire design kan het pand echter makkelijk worden aangepast naar bijvoorbeeld twee gezinswoningen of zes studentenappartementen.

Voorgevel ontwerp
Voorgevel ontwerp
“Door het flexibele design kan het gebouw eenvoudig van programma wisselen en is het toekomstbestendig.”
Daan van Doormaal - eigenaar bij Wildverband
Gif beige
Achtergevel ontwerp
Achtergevel ontwerp
I en II
I en II
III
III
Achter detail
Achterkant
“De grote gevelopeningen en brede beuk refereren naar het oorspronkelijke industriële karakter van de wijk.”
Daan van Doormaal - eigenaar bij Wildverband
Huidige bebouwing
Huidige bebouwing
Voorkant