Drukkerij
Sappemeer

Hero Image min

Het project Noorderstraat is transformatie van meerdere gebouwen in Sappemeer tot moderne appartementencomplexen. Het project is gelegen in de Noorderstraat en bestaat uit de panden 79 t/m 83. Deze gebouwen hebben een rijke geschiedenis en een uniek karakter dat behouden blijft en geïntegreerd wordt in het nieuwe ontwerp.

De eerste fase van het project omvat de transformatie van de voormalige drukkerij aan de Noorderstraat 81 en 83 tot twaalf appartementen. Deze appartementen variëren in grootte van 50 tot 90 vierkante meter en bieden de bewoners comfortabele en ruime woonruimtes. De winkelruimte op de tweede verdieping blijft bestaan en draagt bij aan de levendigheid en energie van de straat.

Het industriële karakter van het gebouw blijft behouden, met zijn hoge plafonds en kleine ramen, terwijl aan de achterzijde een extra laag wordt toegevoegd om meer ruimte te creëren. Dit gebouw, dat oorspronkelijk in 1922 is gebouwd, is de afgelopen 100 jaar verschillende keren verbouwd en uitgebreid. Dit is goed te zien aan de zijgevel, die als een lappendeken bestaat uit verschillende uitbouwen en toevoegingen. Met de nieuwe uitbreiding is getracht de architectuur te mengen met de verschillende uitbreidingen, zodat een rustig en samenhangend geheel ontstaat.

In de tweede fase van het project worden een kantoor en een bovenwoning omgebouwd tot 10 middelgrote appartementen. Net als in de eerste fase zal aan de achterzijde een extra laag worden toegevoegd om meer ruimte voor de bewoners te creëren.

Beide wooncomplexen zullen toegang hebben tot collectieve buitenruimte en parkeerplaatsen, waar de bewoners gebruik van kunnen maken.

De eerste fase van het project is momenteel in aanbouw, terwijl de tweede fase zich nog in de ontwerpstadium bevindt.


Situatie
Situatie
Vogelperspectief
Vogelperspectief
Gifje bgg
Impressie
“Met de opbouw is getracht meer eenheid in architectuur aan te brengen zodat er een samenhangend beeld ontstaat.”
- Daan van Doormaal, eigenaar bij Wildverband
Huidige zijgevel van de drukkerij
Huidige opslag
Huidige opslag
Gifje eesrte
Huidige bovenwoning
Huidige bovenwoning
Huidige drukkerij
Huidige drukkerij